I detta avsnitt får du se Thomas Sjögren laga matjessill på ett helt nytt sätt tillsammans med brynt smör och gulbetor, han lär dig även göra 3 olika inläggningar så att du kan briljera med den godaste sillen!
Matinspiratören Jimmy Guo och hans mamma Anlin lagar Biang Biang nudlar som serveras med lamm som smaksatts med spiskummin. Dom visar även hur man enkelt man kan göra egna nudlar från grunden.
Varför laga mat inne när man kan vara utomhus? Amanda lagar en krämig risotto med citronmarinerad zucchini, buffelmozzarella, marconamandlar och örtolja på stekhällen.
Vem älskar inte dumplings? Jimmy Guo och hans mamma visar hur man lagar deras version av hemgjorda dumplings med två olika sorters fyllning. En vegetarisk version och en med fläsk- och grönsaker.
Vid Vänern ligger Läckö och Kinnekulle, ett område rikt på historia, kultur och traditioner. Tareq lagar spännande rätter på löjrom, fisk och lokala ostar.
Amanda lagar mat utomhus på stekhäll, idag bjuder hon på en riktigt maffig flanksteksmacka, fylld med majskräm, syrad grädde och grillad spetskål. En fröjd för smaklökarna!
Är du rädd för att äta kryddstark mat? Häng med Jimmy och Anlin när dom visar ett helt nytt sätt att äta chili på, som bidrar till en otrolig smak i en av deras favoriträtter, la zi ji, eller Chongqing Chicken som den också kallas.
Kan man baka kex med vin? Ayla bakar italienska taralli vinkex, en varm brietårta och brynt vispat smör med primörer. Perfekt för en aperitivo eller after work.
Över 90% av världens alla kräftor som äts konsumeras i Kina. Jimmy och Anlin visar hur man gör en riktig festrätt, med färska signalkräftor som tillagas med mängder av vitlök och öl.
Nu kommer äntligen en ny säsong av Nordic Cookery. Tareq Taylor, en av Sveriges mest älskade kockar, besöker de nordiska länderna för att samla ihop de allra bästa smakupplevelserna.
Frukost är dagens viktigaste måltid säger dom, med Aylas blueberry cheesecake baked oats, och frukost banana split så blir de också dagens godaste.
Jimmy och Anlin besöker en fiskhandlare för att hitta den perfekta fisken som det sedan visar ett traditionellt men också väldigt enkelt sätt att laga fisk på.
Ayla lagar några riktiga picknikfavoriter och bjuder oss på Pan Bagnat, vinbladssarma och lyxlemonad som avnjutes i gräset.
Älskar du italiensk mat? Då vill du inte missa när Ayla Canpunar lagar fluffiga Gnudi som smälter i munnen, tillsammans med brynt salviasmör och pistagenötter.
Ayla Canpunar är tillbaka i rutan! Denna gång lagar hon sina absoluta favoriträtter, det blir allt ifrån en härlig picknik, en matig frukost, till en ljuvlig italiensk middag och den perfekta aperitivon! Detta vill ni inte missa!
I den kinesiska kulturen är mat så mycket mer än bara föda. För Jimmy och hans mamma är det glädje, kultur och kärlek. Jimmy Guo arbetar som kock och kokboksförfattare, och i hans familj har maten alltid varit det som fört dem samman. I det här programmet vill han visa er en del av hans matkultur. Med sig har han sin mamma Anlin, och tillsammans kommer de att visa hur de lagar mat hemma hos sig. Följ med på en spännande smakresa och upptäck deras kina!
Sofia Henriksson visar sin bästa version av hemlagad pannbiff med kokt potatis, pressgurka, rårörda lingon och karamelliserad lök.
Vem älskar inte skomakarlåda? Sofia Henriksson visar hur hon gör denna klassiker med potatispuré, bacon och rödvinssås.
Sofia Henriksson visar sin version på korv stroganoff med massor av goda kryddor.
Sofia Henriksson minns tillbaka till barndomen då fiskgratäng var en stor favorit. I dag har hon moderniserat receptet från barndomen, och resultatet är himmelskt!
Thomas Sjögren fiskar havskräftor på västkusten och visar dig sina allra bästa tips för att tillaga dom tillsammans med råhyvlade primörer, sallad, och en delikat parmesandressing. Recept hittar du här!
Stjärnkocken Thomas Sjögren guidar dig och lagar torskrygg med en underbar örthollandaise samt helstekt blomkål till.
Sofia Henriksson lagar en riktig barndomsfavorit, nämligen kåldolmar som serveras med gräddsky, rårörda lingon och potatismos.
Följ med Sofia Henriksson in i köket där hon i denna serie lagar sina favoriter från Svensk husmanskost!
Bakglada Andréa Brändström och Fredrika Hartzell visar hur man lagar hemgjorda, härliga biskvier.
Det vankas fest och grillmästaren Per Ehrlund visar hur du kan få till goda mingelsnacks på grillen! Det blir rårakor med löjrom, baconlindade dadlar och massor av annat gott.
Andréa Brändström och Fredrika Hartzell visar hur man lagar den klassiska napoleonbakelsen. Recept hittar du här!
Det är dags för publikfavoriten- Pizza! Häng med Per när han visar hur du får till den perfekt krispiga pizzan på grillen som han toppar med godheter.
Vem älskar inte morotskaka? Andréa Brändström och Fredrika Hartzell visar sina bästa knep på hur du kan imponera med morotskakan!
Hur gör man egentligen för att få till en perfekt helgrillad fisk? Per Ehrlund visar er hur man tillagar gös som han serverar med massor av läckra tillbehör.
Andréa Brändström får besök av bakinspiratören Fredrika Hartzell och tillsammans bakar de magiskt goda krämbullar med brynt smör.
Vem gillar inte pizza? I detta avsnittet får vi följa med när Fabian lagar 3 magiska flatbreadpizzor i vedugn.
Lär dig Per Ehrlunds tips för hur du grillar den perfekta oxfiléen, som han toppar med grillad hummer och serverar med sammetslen bearnaisesås.
Fabian lagar en magisk vårrätt, värmande sparrissoppa och plockar vilda örter på Rosendals trädgård som han använder på en vedugnsbakad foccacia.
Vem har sagt att hamburgare måste innehålla kött? I detta avsnitt visar Per hur du gör vegoburgare, saftiga och smakrika, med senapsdressing och grillade pommes.
Ny säsong av Festligare fika i maj! Andrea och Fredrika bjuder på de härligaste bakverken, godaste godiset och läckraste bullarna. Detta vill ni inte missa!
Det är uppdukat för oförglömliga matupplevelser när den ikoniska tv-kocken Nigella Lawson bjuder på sina bästa rätter. Lär dig maten du vill servera om och om igen!
Den brittiska tv-kocken Rachel Khoo är snart tillbaka i rutan! Den här gången gör hon ett djupdyk i det som kanske är världens favoritingrediens, nämligen choklad.
Per Ehrlund visar hur du gör världens godaste chiligryta med en speciell smakförhöjare som lyfter grytan till nya nivåer. Recept hittar du här!
Följ med Stjärnkocken Thomas Sjögren till Västkusten där han djupdyker i allt det goda som havet har att erbjuda.
Den australiska tv-kocken Simon Toohey är känd världen över för sin unika förmåga att förvandla grönsaker och frukt till spännande rätter fulla av smak. Häng med på en hållbar och kulinarisk resa mot en grönare matglädje.
Asiatiskt tema på grillen! Per Erhlund visar hur man gör en riktigt god wok med strimlad fläskkotlett, grönsaker och en woksås som är en fröjd för smaklökarna.
I den här serien får ni följa med Fabian Olli Johansson där han lagar härliga rätter med otroligt mycket smak och med en grön personlig twist. Det är ärlig matlagning med fokus på schyssta råvaror. Häng med!
Ta dina klassiska grillspett till en helt ny nivå! Per Ehrlund lär dig sina bästa tricks för att få till riktigt saftiga goda spett på grillen.
Häng med Per när han grillar en riktigt härlig brunch, de bjuds på ostiga omelettmackor, lammkorvar, grillade tomater och annat gott.
Per lagar storfavoriten Beer can chicken, helgrillad kyckling, som ångas inifrån med öl för maximal mörhet, tillsammans med grillade grönsaker.
Häng med Per Ehrlund på en grillfest som heter duga! Per lagar massor med goda rätter på grillen och lär dig samtidigt tekniker och tips som du kan imponera med på nästa BBQ.
Följ med Sofia Henriksson in i köket på en riktig smakfest! Det blir klimatsmart Tex Mex med olika goda rätter. De här vill ni inte missa!
I Beautiful Baking with Juliet Sear inspirerar en av Storbritanniens mest älskade tv-bagare och bästsäljande kokboksförfattare hemmabagare överallt att kavla upp ärmarna och sätta i gång och baka! Kommer snart på Godare.
Häng med när en av Storbritanniens favorit-tv-kockar Ainsley Harriott åker på road trip genom landet. Han drivs av en passion för lokalproducerad mat och mat som ger näring åt själen.
Följ med på Godares resa genom världen! Lär dig om olika matkulturer, bli en bättre kock, lär dig baka tårtor som ett proffs eller helt enkelt bara sitt ner, njut och bli inspirerad. Vi gör livet lite Godare.
For kändisdansaren Mona Berntsen är god mat en viktig källa till energi och glädje. I den här serien bjuder hon in till en smakfest inspirerad av sina marockanska rötter. Visas på Godare i februari!
Cecilia gör en riktig chokladbomb. Basen är en chokladig browniebotten, som toppas med knaprig seg hasselnötskola, och i avsnittet får du även se hur man gör den godaste mjuka chokladganachen.
Cecilia Larsson lär oss hur man gör hemlagade friterade munkar, fyllda med en silkeslen karamelliserad kardemummakräm och syrlig hallonsylt.
Markiz gör en riktigt festlig brunch som avnjuts tillsammans med hennes familj. Hon lär oss att laga en krämig rispudding med pistasch och granatäpple, varm olivsallad med valnötter, mannagrynsbröd, och goda stekta ägg som toppas med hemgjord chiliolja och ras el hanout.
I detta avsnitt får vi inspiration till en riktigt god sallad. Basen är quinoa och saftiga apelsiner smaksatta med apelsinblomvatten och harissa. Markiz toppar den goda salladen med friterad fetaost med smak av kanel, granatäpple och rostade mandlar.
Vi får följa med Cecilia Larsson när hon gör riktigt god hemlagad glass. Hon visar oss hur man gör en pistagekräm som kan användas till flera olika bakverk, och idag smaksätter hon sin glass-smet med den lena krämen.
Cecilia Larsson bakar en riktig publikfavorit- pekanpaj. Vi lär oss hur man gör det perfekta knapriga pajskalet, och får se hur man gör en riktigt god kolafyllning med pekannötter.
Vem älskar inte fluffiga pannkakor? Ayla Canpunar bjuder på otroliga smakkombinationer: kanelbullepannkakor, piña colada-pannkakor och citronpannkakor.
Vem älskar inte frasig hasselbackspotatis med en perfekt biff och en dundergod rödvinssås? Filip Poon lär dig att laga denna klassiska kombination och du får många tips och tricks kring hur man lyckas!
Cecilia Larsson bakar en riktigt läcker moussetårta på svartvinbär, fylld med en silkeslen vaniljpannacotta som vilar ovanpå en knaprig smulbotten. Hon toppar allting med vackert spritsad vit chokladgrädde, och lär dig bästa tipsen för att dekorera en tårta riktigt snyggt!
Vi får följa med Markiz in i kryddornas värld och lär oss att laga lammlägg som smälter i munnen. Till detta får vi lära oss ett annat sätt att tillaga couscous på, genom ångkokning – för det perfekta fluffet!
Imponera vänner och familj med denna gudomligt goda rätt! Lär dig fritera kyckling och laga en teriyakisås som du sent kommer att glömma.
Filip Poon bjuder på riktig comfort food, med hjälp det koreanska kökets stapelvara nummer ett, nämligen kimchi.
Följ med Filip när han lagar läckerheter med skogens guld. Här trollar han fram en magisk, smakrik och krämig pastarätt som passar alla smaklökar! I avsnittet avslöjas dessutom hemligheten bakom hur man rensar svamp på bästa sätt.
Prisbelönta Shane Delia tar dig med på en smakrik resa för att återskapa Mellanösterns mattraditioner och fördjupa sig i historierna bakom recepten. Visas på Godare i December.
Två av Australiens älsklingskockar, Poh Ling Yeow och Adam Liaw, slår sig samman för att utforska sitt malaysiska ursprung. Kommer snart på Godare.
Ta din panna cotta till en helt ny nivå där Ayla bjuder på tre olika toppings som garanterat kommer att passa alla smaklökar.
India Unplated hyllar den stora kulinariska variation som den indiska subkontinenten har att erbjuda! Visas på Godare i December.
I detta avsnitt lagar Markiz lasagne på ett helt nytt sätt! Pastaplattor varvas med en otroligt smakrik sås gjord på aubergine, chili, ost och kryddor. Pricken över i är toppingen med rostad mandel och salvia som strös över lasagnen innan den åker in i ugnen.
Lyxa till din tacofredag med loaded nachos med härliga toppings, goda tillbehör och en oemotståndlig majskolv med chipotle och riven comtéost.
Markiz lagar en mustig fiskgryta med marockanska influenser. Lär dig hur man får till den perfekt tillagade fisken, hur man balanserar smakerna salt/syra/sötma, och slutligen det bästa tricket för att få tomatpurén att komma till sin rätt!
Den prisbelönta kocken Ben Bayly sade upp sig från jobbet som kock vid två av Nya Zeelands bästa restauranger och startade en ny restaurang som baserar sig på den nyzeeländska matens historia.
Häng med Filip Poon i köket och var med om att laga de trendiga tortillawrapsen. Här bjuds det på tre helt olika wraps med inspiration från Italien, Grekland och Japan.
Följ med hem till Cecilia Larsson där hon bakar vackra tårtor och andra läckra desserter! Visas på Godare i November.
Ayla tar oss till Italien och bakar ett otroligt gott focacciabröd som serveras som en macka med frasig kyckling, hemmagjord pesto, inlagd silverlök och härliga grönsaker. Perfekt när du vill lyxa till lunchen.
Ayla Canpunar är tillbaka med en ny säsong! Den här gången lagar hon sina bästa rätter till frukost, lunch, fika, middag och dessert.
Markiz Tainton är tillbaka med en ny säsong! Följ med henne in i köket där hon experimenterar med olika smakkombinationer för att ge rätterna hon lagar en extra twist.
Ny säsong med Filip Poon! Äntligen får vi hänga med honom in i kökets magiska värld igen. Se när han lagar sina absoluta favoriträtter.
Joe Fattorini är känd i hela världen som ”Obi Wine Kenobi” och som programledare i succéprogrammet ”The Wine Show”. I denna serien guidar han oss i vinets spännande värld och svarar på de absolut vanligaste frågorna han får som vinexpert.
Äntligen är Tareq Taylor ute på en ny kulinarisk resa genom Skandinavien. På vägen möter han människor och matupplevelser i världsklass. Kommer på Godare under hösten!
Matskribenten Aun Koh upptäcker asiatiska rätter som inte finns på menyn, gömda matpärlor och eftertraktade ställen som är under radarn. I varje avsnitt besöker Aun en ny stad i Asien i hopp om att upptäcka en hemlig meny, hemlig rätt eller hemlig bar.
Häng med Ayla i köket där hon lagar sina frukost favoriter, en härlig variation med krämig äggröra, baked french toast och en supergod smoothiebowl som toppas med en hemmagjord granola.
Mauri Hermundsson är tillbaka med en ny säsong på Godare! Följ med honom på en resa genom världen av mat, från alla perspektiv, i alla miljöer!
Ainsley Harriott är tillbaka i köket där han tillagar några av sina mest smakrika recept, samtidigt som han pratar med sina speciellt inbjudna gäster, om deras minnen av sina favoriträtter. Visas på Godare i oktober!
Aun Koh, en av Singapores största matbloggare, letar upp ägarna av olika bortglömda recept. Han avslöjar historier bakom vår föränderliga matkultur, och lär oss hur man tillagar dessa rätter. Genom att vara kreativ, visar Aun respekt för dessa traditioner genom att ge rätterna en modern twist.
YouTube stjärnorna ”the VagaBrothers” lever för att upptäcka världen, men det finns många sätt att resa på. Följ med när Marko och Alex konkurrerar om de bästa upplevelserna med två helt olika budgetar. Kommer på Godare under hösten!
Häng med när Guy Turland reser jorden runt på jakt efter nästa kulinariska äventyr. Han lagar mat på det vackraste platserna, och använder det bästa råvarorna världen har att erbjuda. Kommer på Godare under hösten!
Peter Kuruvita och hans familj har sagt hejdå till citylivet i Sydney och flyttat till ”The Sunshine Coast” i Australien. Där kommer han lära sig hemligheten om lokal mat, och skapar rätter inspirerade av lokala ingredienser och traditioner.
Vi får än en gång följa med Justine Schofield på resa. Denna gången utforskar hon natur och mattraditioner i norra Australien. I första avsnittet reser hon från Darwin till Kakadu där hon bland annat lagar lunch vid det vackra avsvalkningspoolerna i Maguk.
I Il Podinos italienska matresa får vi följa med när kocken Anders Strand och matjournalisten Jonas Malmborg äter och lagar sig igenom Italiens 20 regioner i jakten på det ursprungliga och autentiska köket. Nya avsnitt kommer snart på Godare!
Ayla lagar sina favoritröror som passar utmärkt till både tapas och meze. Ezme, hummus, tzatziki och den godaste vattenmelonsalladen står på menyn!
Therese Elgquist tar dig med till havet i vackra Ugglarp där hon lagar potatiswrap med alpspånsrökt tempeh, grillad zucchini och grön sås.
Gustav Johansson gör en god och vegansk variant av italiensk köttbullemacka.
Therese Elgquist visar dig hur man gör en surdegsmacka med scrambled tofu, snabbsyrad gurka, och en otrolig rödbetshummus!
Therese Elgquist visar dig hur man gör sommarens godaste paj och hemgjord vaniljglass gjord på havre. Ett glassrecept som kommer göras och ätas hemma sommaren lång!
Matälskaren Gustav Johansson visar dig hur man gör veganska carnitas tillsammans med mangosalsa och pico de gallo. Recept hittar ni här!
I denna säsongen av Emilie Nereng bjuder hon på flera härliga recept!
Ayla Canpunar tar oss med in i köket där hon lagar härliga och fräscha rätter inspirerade av sina turkiska rötter. Kommer på Godare i juli!
Therese Elgquist har fått låna några vänners kök nere i idylliska Skrea på västkusten – nära odlingar och hav – och idag lagas det riktigt god bjudmat; en krämig risotto på svensk havre med tryffel, bakade tomater och citronslungad fänkål.
Vegankocken Gustav Johansson gör en texas chiligryta tillsammans med pebre och guacamole.
I serien Simply Raymond Blanc visar den berömde Michelin kocken Raymond Blanc hur man med små knep kan med enkla råvaror förvandla rätter som gästerna sent kommer glömma. Visas på Godare i augusti!
Häng med Ayla i köket där hon lagar Kisir som är en magiskt god turkisk couscoussallad. Till detta serveras även yoghurtmarinerade kycklingspett och morotstzatziki.
Thess åker till Ugglarps Grönt för att köpa nyskördade grönsaker, som sedan blir till vackra och läckra grönsakstapas. Bakade knipplökar med ramslöksmajonnäs och rostade hasselnötter, samt en len bönkräm med örtigt tomatfräs och kapris står på menyn.
Häng med in i Thess växtbaserade värld och smaka spännande, läcker och snygg mat fylld av färger, smaker, texturer och näring. Detta är god mat för alla! Premiär på Godare i juni.
Nu finns ett rykande färskt nummer ute av Godares nya magasin i butik! Fullt av inspiration för alla foodies därute.
I detta avsnittet gör Mattias Larsson en härlig pizza bianca med sparris, päron, valnötter, ädelost och päronost.
I detta avsnittet gör Mattias Larsson en ostfylld råraka tillsammans med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche. Recept hittar du här!
Filip Poon gör sin version på stekta nudlar och visar hur man får den autentiska smaken. Recept hittar ni här!
I detta avsnitt visar Per Ehrlund hur han grillar en festmåltid med olika skaldjur och härliga tillbehör! Recept hittar du här.
I första avsnitt av Garanterat Gott visar Mattias Larsson hur man steker den perfekta helstekta oxfiléen tillsammans med en härlig cheddarostgratinerad potatisgratäng med fänkål- och rädissallad.
I det här avsnittet gör Per Ehrlund en härlig gryta med grillad kyckling, grönsaker och grädde som han serverar med hemgjorda majstortillas. Receptet hittar du här!
Per Ehrlund visar hur han grillar sina revbensspjäll och pulled pork. Till detta gör han många härliga tillbehör såsom grillad majs och krämig coleslaw. Recept hittar du här!
I andra avsnittet av Veganskt på Grillen gör Gustav Johansson vegansk grillkorv där korven toppas med en kryddig chiligryta och en massa annat gott.
Kocken Mattias Larsson är tillbaka med en ny säsong av Garanterat Gott! Vi får fortsätta inspireras av Mattias härliga recept som han lagar i sitt kök på idylliska Rådmansö.
Filip Poon visar hur enkelt du gör världens bästa kebab hemma. Hemligheten: En jättegod kebabsås som passar perfekt till det kryddiga lammet.
I första avsnitt av Veganskt på Grillen gör Gustav Johansson en klassisk amerikanare i vegansk tappning med veganskt bacon, klassisk burgardressing, smashade biffar och coleslaw som tillbehör.
Per Ehrlund och gästkocken Alexandra Zazzi visar hur man grillar entrecôte med grillad tomat, hasselbackspotatis och pico de gallo! Recept hittar du här.
I detta avsnittet av Filip Poon gör han härliga fish tacos tillsammans med kålsallad, picklad rödlök och chilimajonnäs. Recept hittar ni här!
I det här avsnittet gör Per Ehrlund och bakdrottning Andréa Brändström en pizza margherita och dessertpizza med passionfrukt, hallon och vit choklad! Recept hittar ni här!
Kokboksförfattaren och hobby matlagaren Silvia Colloca är tillbaka med en ny säsong på Godare. Vi kommer fortsatt få inspireras av Silvias matlagning inom det italienska köket som hon gärna vill skicka vidare till framtida generationer.
I detta härliga avsnittet lagar Markiz kycklingbollar i kokossås och kycklingfärspizza med pesto. Recept hittar ni här!
Three Blue Ducks är en helt ny australiensisk serie som bjuder på en kombination av matlagning och resor. Vi får följa med programledarna Mark Labrooy, Darren Robertson och Andy Allen när dom reser genom Australien för att få inspiration till nya menyer för deras gemensamma restaurang. Kommer på Godare i juni!
I detta avsnitt lagar bakdrottning Andréa Brändström vaniljcookies med kristyr. Recept hittar ni här!
Följ med stjärnkocken Curtis Stone på hans jakt efter nya smaker över hela världen. Som tidigare resulterar hans inspiration till fantastiska rätter.
Gustav Johansson är snart tillbaka med en rykande färsk säsong på Godare. Vi kommer under 5 nya avsnitt få inspireras av Gustav när han fortsätter att guida oss igenom den veganska matkulturen.
I detta avsnittet gör Markiz en kycklingfajitas och en mustig kycklinggryta. Recept hittar ni här!
I det här avsnittet inspirerar Per Ehrlund och bakdrottning Andréa Brändström dig hur man grillar en rosmarinrökt upside down-kaka med äpple. Recept hittar ni här!
I första avsnittet av Filip Poon gör han sin version av vodkapasta. Recept hittar ni här!
I detta avsnitt lagar Andréa Brändström en härlig blondie med vit choklad cremeux och lemoncurd. Recept hittar ni här!
I det här avsnittet inspirerar Per Ehrlund och gästkocken Alexandra Zazzi dig hur man grillar morots- och halloumibiffar, blomkål, rädissallad och sås. Recept hittar ni här!
Palisa Andersons barndomsminnen kring Thailändsk mat väcks till liv när hon besöker spännande profiler från Australiens kulinariska värld. Trots olika bakgrunder är mathistorierna liknelsen slående lika – mer än hon först anade.
Kändiskocken Jimmy Shu ger sig ut på en kulinariska resa genom norra territoriet i Australien för att pröva lokala råvaror och spännande gatumat. Längs med vägen bekantas han också med områdets mest fascinerade matkreatörer.
Super proffset Andréa Brändström är tillbaka i ny säsong av Festligare Fika! I detta avsnitt lagar hon tigerrulltårta med chokladganache, chokladgrädde och hallon.
I denna serie får vi inspireras av matkreatören Filip Poon där han lagar rätter som är perfekta när man letar efter något extra gott! Premiär i April.
Kocken Anders Strand och journalisten Jonas Malmborg reser runt mellan Italiens regioner på jakt efter det genuina och lokala köket. Humor, fakta, tips och tricks blandas i en programserie som väcker reslusten och kittlar såväl smaklökarna som smilgroparna. Kommer snart på Godare!
Lär dig kreativ bakning med superproffset Andréa Brändström! Premiär i April.
Matinovatören Per Ehrlund är en av Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer. I detta avsnitt gör Per grillad kyckling på rotisserie tillsammans med en rotfruktsgratäng och grillad ananas. Recept hittar ni här!
Ny säsong med Markiz Tainton! I dessa nya avsnitt kommer Markiz att bjuda er på nya underbara recept och fler tips till hemmaköken.
Matinovatören Per Ehrlund är en av Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer! Med glimten i ögat inspirerar Per med sina genuina kunskaper i grillandets konst. Missa inte Grill O’Clock i Mars.
I detta avsnittet av Grill O’Clock gör Per Ehrlund smash burger med cheddarost, picklad rödlök, milda lökringar och saltgurka. Recept hittar ni här!
I detta avsnittet av Grill O’Clock lagar Per Ehrlund tre varianter av lax med grillad tomat och spetskål. Ett avsnitt fullt med tips till alla grillers där ute. Recepten hittar ni här.
I detta härliga avsnitt lagar Sofia Henriksson rödspätta i saffranssås tillsammans med smörslungad potatis. Recept hittar ni här!
I denna serie får vi följa med Luke Nguyen på ett äventyr längs med Asiens gator. Han är på jakt efter de bästa matstånden i Saigon, Bangkok och Kuala Lumpur och lär känna lokalbefolkningen och dess gatumat.
Programledaren och kocken Nisha Katona reser till mindre och okända delar av Italien för att utforska olika tolkningar av pizzor och pastarätter.
I denna serie är ingredienserna historia, arkitektur, vackra landskap och den fantastiska maten som Nisha lagar längs med resan.
I det här avsnittet inspirerar Markiz Tainton dig hur man gör lyxiga och enkla tapas! Recept hittar ni här.
I detta avsnittet gör Sofia mexikanska enchiladas tillsammans med tomatsalsa och guacamole. Recept hittar ni här!
I denna serie får vi följa med programledaren Les Stroud på jakten efter råvaror som växer vilt i naturen och som sen sätts ihop till en fängslande trerätters meny. Premiär på Godare i Februari!
Det kokar bokstavligen i Atlanta. I denna serie får ni följa med på en resa genom stadens kulinariska landskap och träffa kockarna som gör allt och lite till för att briljera.
Följ med hem till en av Norges mest populära matprofiler Emilie Nereng där hon tillagar näringsrika måltider!
Sofia Henriksson vann Sveriges Mästerkock 2020 och arbetar idag som matkreatör. Hennes matinspiration kommer från världens alla hörn och det ska vara färgstarkt, smakrikt och lättlagat. Premiär 10. Januari!
I Asia Unplated får vi följa med Diana Chan på en spännande resa genom det asiatiska köket. Ett nytt land i varje avsnitt där hon djupdyker i både traditionella och moderna rätter. Enkla rätter som kan inspirera i hemmaköken.
Ainsley Harriott reser runt i världen för att visa på att Medelhavet har mer att erbjuda än bara semesterparadis. I tio nya avsnitt visar han sina egna recept från sitt utekök. Kommer i januari!
I detta härliga avsnitt av Festligare Fika bakar Andrea Brändström en fantastisk jultårta med pepparkaka, lingon och kola!
Utmaningen i Mack SM är att skapa Sveriges bästa lunchmacka. Juryn bedömer smak, utseende, nyttighet, nytänkande, samt effektiviteten i tillverkningen.
Följ med Sune & Kennie när dom reser till nord Jylland i vår nya serie ”Toppen av Danmark” som har premiär i November.
I serien The Perfect Serve träffar vi tre kvinnliga stjärnkockar som förbereder sig för att servera på Australiens största tennis arrangemang.
Lär dig kreativ bakning med Andrea Brändström! I den nya säsongen av Festligare Fika kan alla hitta recept som passar dem, allt från nybörjaren till den som vill utmana sig i sin bakning.
Del 1 av Mack SM final! Utmaningen i Mack SM är att skapa Sveriges bästa lunchmacka. Juryn bedömer smak, utseende, nyttighet, nytänkande, samt effektiviteten i tillverkningen
Curtis Stone, kock på Michelin-krogen Maude i Beverly Hills, besöker olika länder för att finna matinspiration. Han besöker bland annat Roms bästa slaktare, dyker efter hummer i Australien och inspireras av djungeln på Hawaii.
Den ultimata guiden till det italienska köket! I tio avsnitt tar den karismatiska kocken Michela Chiappa oss till några av de bästa foodie-destinationerna i Italien.
I denna serie får vi följa med Rick Stein när han ger sig ut på långhelg för att leta efter den bästa maten, dryckerna, recepten, restaurangerna, marknaderna, barerna och kaféerna.
År 1968 reste Rick Stein längs Stillahavskusten och över den mexikanska gränsen. 50 år senare reser han från San Francisco till Mexiko och njuter av unika måltider och möten med passionerade kockar.
Följ med på en färgglad resa genom några av Europas mest spännande städer. Efter varje resa åker Rachel hem till London för att prova nya recept hon har inspirerats av under resan.
Michela Chiappa växte upp i Wales, men kommer ursprungligen från en stor italiensk familj. Michaela och hennes systrar lagar traditionella italienska rätter och pasta med inspiration från barndomen.
Med vardagen kommer också helgerna tillbaks efter ledigheten, och då förtjänar du en riktigt lyxig och god brunch. Här får du recept på både veganska raggmunkar, vegansk bacon och något så otippat som vegansk äggröra!
Rick Stein från BBC reser på en spektakulär resa genom Indien på jakt efter inspiration för nya recept och den perfekta curryn.
Älskade, goda, lyxiga brownies! I det här avsnittet av Festligare Fika med Andréa Brändström visar hon en tunnare variant av brownies med chokladfluff, hallonmousse och maränger.
Gustav Johansson, kocken och kreatören bakom den populära veganska matbloggen Jävligt Gott släppte i 2019 kokboken Vegansk Husmanskost. Boken blev en TV-serie i åtta avsnitt på Godare som sändes under våren, och nu kommer uppföljningen här på Godare!
Jamie Oliver är idag en av världens största kockar. Han har givit ut över 20 kokböcker och har drygt 5000 anställda. Vi är otroligt stolta och glada över att få visa dokumentären om Jamies succéresa.
Curtis Stone, kock på Michelin-krogen Maude i Beverly Hills, besöker olika länder för att finna matinspiration. Han besöker bland annat Roms bästa slaktare, dyker efter hummer i Australien och inspireras av djungeln på Hawaii. Kommer!
15 avsnitt med kockarna David Myers och Simon King. Simon och David lagar mat i stora lass, såväl anrättningar som imponerar på gäster som rätter som mättar hela familjen.
Om du vill lära dig att laga äkta italiensk mat men saknar den nedärvda kunskapen, misströsta inte. Silvia Colloca delar med sig av sin kunskap.
Mattias Larrson och Cecilia H. Larsson lagar rätter med härliga sommarsmaker. Smaker att längta efter året runt. Kockparet visar hur du gör fröknäckebröd, bakad torskrygg och dessert med hallon och basilika.
BBC-kockarna David Myers och Simon King reser norrut, från Tyskland till norra Sverige genom Polen, Baltikum och Ryssland.
När det kommer till klassiker som kännetecknar svensk sommarmat är det få saker som lever upp så mycket till den som färskpotatisen gör. Att koka den med mycket salt, dill och en rejäl klick smör är en tidlös klassiker. Men vad mer kan man göra med den?
Nigella Lawson är tillbaka med en serie fullpackad med enkla recept fulla av sammansatta smaker.
Ny serie på Godare! Antonio och Gennaro är tillbaka i Italien på jakt efter den sorts mat de brukade äta under sin italienska barndom.
I denna matserie får vi följa med den mycket populära Masterchef Australia domaren och kocken Gary Mehigan när han reser genom Asien. I 6 avsnitt inspirerar Gary publiken när han utforskar sin tvilling passion för god mat och snabba cyklar.
Jamie Oliver inspirerar genom fantastiska recept, tips och tricks. Speciellt anpassat efter den annorlunda tid vi befinner oss i. 20 helt nya avsnitt kommer!
Andrea Brändström viser hur man bakar en snygg dripcake med choklad, saltkola, karamelliserade popcorn och marängsmörkräm med vanilj.
Lär dig kreativ bakning med Andrea Brändström. I det här avsnittet lagar hon citron- och halloncupcake toppad med marängsmörkräm och vit chocklad.
I den nya TV-serien med Andrea Brändström kan alla hitta recept som passar dem, allt från nybörjaren till den som vill utmana sig i sin bakning!
Häng med kökschef Frida Nilsson in i köket för att laga maträtter där nynordisk matlagning är i fokus. Få inspiration och tips hur du ska tänka kring säsongsbaserade råvaror och nordisk matlagningsteknik. Kommer i sommar!
Här kommer ni få hänga med kocken och kokboksförfattaren, Mattias Larsson och hans fru, bakbloggaren och bakboksförfattaren, Cecilia Hagerling Larsson. Välkommen in i deras kök på Rådmansö där de bjuder på helgens goda meny. Kommer i sommar. Se tv.nu for tider.
Följ med på den spännande vägen när Sveriges bästa kock koras i SM i professionell matlagning. Vi träffar juryn bakom Årets Kock och får följa med på kvaltävlingen när 24 kockar ska göra upp om 8 finalplatser i Årets Kock.
I denna serie om 10 avsnitt får vi följa den Irländska kocken och författaren Donald Skehan när han utforskar kulturen kring bakning i Asien. Från glitter och glamour i Hong Kong och Tokyo till gatumarknader och hippstercaféer i Melaka och Macau.
I denna härliga BBC-serie får vi träffa dom 6 mest populäraste TV-kockarna i Storbritannien som reser runt i världen och upptäcker nya matkulturer.
Vinprogram med Matthew Rhys, Matthew Goode, Dominic West, James Purefoy och vin-expert Joe Fattorini. 3 säsonger och 21 timmar är klare till dig.
Anjum Anand reser från London till den Australiensiska landsbygden. Vi får i denna serie följa när hon inspireras att laga indisk mat mer modernt och hälsosammare.
Andy och Ben Milbourne tar oss med på 15 avsnitt från deras matresa i Australien. Kommer i juni här på Godare.
Kocken och programmledaren James Martin åker på en kulinarisk resa genom Storbritanien tillsammans med kockkollegan Galton Blackistion. Vi får uppleva allt från att dom dyker med sälar till kreativa färdmedel för att transporteras runt öarna. Kommer i juni!
Klimatforskaren Victoria Voss tar hjälp av kocken Tom Victor Gausdal att ta tillvara på matsvinnet. #Victor&Victoria
Den svenske kocken Tareq Taylor ger sig iväg på en kulinarisk resa genom Skandinavien och tillagar mat från alla dess länder.
Pierre gör en utflykt till några av sina favoriter från Malmös falafel-scen och hälsar på hos Falafel by Youssif för prisvinnande falafel gjord med kärlek, äter en förädlad falafelsallad hos Falafel & Burgers samt gör ett besök hos Mutantur för att ta en tugga på Malmös dyraste falafel med tryffel.
Vad är väl svenskare än köttbullar med hasselbackspotatis? Sveriges nationalrätt har blivit känd runt om i världen. Men går den att veganisera? Utan tvekan! Med formbar färs och havregrädden i högsta hugg visar Gustav hur du får till perfekta, studsiga veganska köttbullar och frasig potatis.
Kocken Justine Schofield från Australien reser till Macao för att fördjupa sig i regionens rika kultur och mathistoria. Här utforskar Justine såväl den traditionella som den moderna matkulturen.
Mästerkocken Rachel Khoo har lämnat England för att bosätta sig i Stockholm. Hennes mål är att utforska Sveriges rika matkultur. Hon tar med sig tittarna på en smakresa från Göteborgs berömda skaldjur till landsbygden som är fyllt av historiska recept.
Matbloggaren Pierre Orsander tar med sig tittarna på en upptäcktsresa genom Malmö för att uppleva staden utifrån ett street food- och gourmetperspektiv. På menyn finns bland annat ostiga mackor, oklassisk råbiff, glassiga glassar och innovativ sushi.
Luke Nguyen tar oss med på en resa till Sydney där han började sin karriär innan han flyttade till Saigon och senare till Hong Kong.
Vad är egentligen vegansk husmanskonst? Består inte husmanskost bara av kött, smör och grädde? Kocken och matbloggaren Gustav Johansson sitter på alla svar – och framför allt recepten i sitt alldeles egna tv-program.
Forskaren och författaren Victoria Voss forskar kring hälsosam och hållbar kosthållning. Hon har även en bakgrund som forskningskoordinator för stiftelsen EAT som grundades av Gunhild Stordalen. Kokk i serien är norska Tom Victor Gausdal.
En splitter ny serie med legenden Ainsley Harriot. Serien är i 10 avsnitt, och vi kommer att åka till Jamaica, Trinidad & Tobago, Grenada, Barbados, St Lucia, Dominica och Antigua. Kommer i maj!
Manu Feildel har under hela sitt liv drömt om att resa världen runt som i Jules Vernes ”Jorden runt på 80 dagar” Här får vi inspireras när han lagar mat med en begränsad budget.
Mauri Hermundsson kan inte så mycket om mat, men han vill lära sig. Följ med på en resa tillsammans med en av Sveriges mest folkkära matprofiler genom en värld fyllt av mat, från alla perspektiv – i alla miljöer.
Följ med kocken Sara La Fountain på en resa genom Australien. Hon utforskar landets rika kulinariska utbud där både människan, kultur och unika råvaror är i fokus.
Luke Nguyen tar med sig tittarna på en tågresa genom Vietnam. Han kombinerar sin stora kärlek till mat, tåg och det vietnamesiska folket i programmet vilket ger en spännande inblick i landets kultur och mattraditioner.
I det här programmet får vi följa Curtis Stone när han bland annat reser till Australien, Italien och Spanien. Där hämtar han inspiration som sedan hamnar på menyn i restaurangen i Beverly Hills.
Den första etappen av Davids och Simons Route 66-äventyr börjar i Chicago och avslutas i Saint Louis.
Michel upptäcker fantastisk mat på en liten strandbar, i en fraktcontainer – och i ett av världens största trädhus.
Diana Chan tar med sig tittarna på en spännande resa genom det asiatiska köket. Här utforskar hon allt ifrån indisk korma till koreansk kimchi och skapar moderna varianter av traditionella rätter.
Följ med på ett kulinariskt äventyr i Mexiko. Gerardo Lopez tar oss med på en resa genom mexikansk tradition, kultur och kokkonst.
Justine Schofield reser till Japan för att lära sig traditionella matlagningstekniker och metoder. Hon utforskar landets fräscha råvaror och skapar nya recept som är inspirerade av hennes resor.
Silvia Colloca känner sig sällan så italiensk som i sitt eget kök. I den här serien delar hon med sig av sin brinnande kärlek till hemlagad italiensk mat samt av recept som har gått i arv från generation till generation.
Nadiya Hussein kommer på Godare i maj med sin nyaste matserie från BBC Two. Hon lagar sina favoritmåltider till sin familj tillsammans med olika kockar.
Vi följer med den kända brittiska kocken James Martin på en smakfull och spännande resa. Den här gången reser han genom USA.
Parveens Indian Kitchen, 10 x 60 minuter från 2019. Se ”krydd-drottningen” här på Godare.
«Mauritius skapades först, och därefter himlen; och himlen gjordes som kopia av Mauritius». Mark Twain. I 10 delar får vi uppleva en liten bit av himlen genom Masterchef Australia-vinnaren Brent Owens upplevelser och matlagning.
Ny serie for alla mat-, rese- och vinälskare här på Godare! Vi följer bröderna Jack och Charlie Stein på en resa genom Cape Town med spektakulära landskap, fantastiska vingårdar och överdådig mat.